|   
Tepsis gyros 
 
Hozzvalk (4 szemlyre): 
 
75 dkg sertscomb, 2 ek gyros fszerkeverk, 7 ek olvaolaj, 1-1 piros  s srga kaliforniai paprika, 40 dkg knai kel, 50 dkg burgonya, 2 g  rozmaring, 3 dkg vaj vagy margarin, 3 dkg liszt, 3 dl tej, 1 tk  telzest, 20 dkg juhsajt (feta), a tl kikenshez margarin 
 
Elksztse: 
 
1. A hst cskokra metljk, majd hozzadjuk a fszerkeverket,  meglocsoljuk 5 ek olajjal, s jl sszekeverjk. Letakarva kb. 2 rn t  llni hagyjuk. A paprikkat s a kelt is cskokra metljk. A burgonyt  meghmozzuk, majd felkarikzzuk. A rozmaringbl egy keveset  flretesznk a dsztshez, a maradkot finomra aprtjuk. 
 
2. A vajat megolvasztjuk, hozzadjuk a rozmaringot, meghintjk liszttel,  s kavargatva megpirtjuk. lland kevers mellett aprnknt felntjk a  tejjel meg 3 dl vzzel. Felforraljuk, belekeverjk az telzestt, s  3-5 percig fzzk. 
 
3. A hscskokat forr serpenyben magas hfokon 3-4 percig stjk.  Kivesszk, s a visszamaradt forr zsiradkban a burgonyt kb. 5 perc  alatt aranybarnra pirtjuk. 
 
4. A maradk olajat felhevtjk egy msik serpenyben, s kb. 5 perc  alatt kevergetve megstjk benne a paprikt meg a knai kelt. A  zldsgeket s a mrtst sval, borssal zestjk. A juhsajtot  felkockzzuk. A burgonyt, a hst, a keles-papriks keverket, a  sajtkockkat s a besamelmrtst margarinnal kikent tzll tlba  rtegezzk. 
Elmelegtett stben 200 fokon kb. 30 percig stjk. A flretett rozmaringgal dsztjk.  |  |