|
Menü |
|
|
| |
|
|
|
|
Megnyitás |
|
|
| |
|
|
|
|
Idézet |
|
|
| |
|
|
|
|
Somoskői vár...pár km-re |
|
|
| |
|
|
|
|
Mert szép! |
|
|
| |
|
|
|
|
Drága Férjem Emlékére |
|
|
Könnyek
"Álmom véget ér, felébredek,
és sehol nem találom a szerelmemet.
Csak a gyengédség marad meg szívemben,
és szemem sarkában könnyek."
"Most látom milyen gonosz az élet,
Megmutat, majd rögtön elvesz tõlem téged.
Ha csak rád gondolok, kigyúlnak a fények,
Sír a szem, a szív, és velük sír a lélek!"
| |
|
|
|
|
cbox |
|
|
| |
|
|
|
|
button |
|
|
/C:/Users/Atilláné/Desktop/th_c9b381089ac211dd8ed100a1b0005d05_s.jpg
| |
|
|
|
|
|
|
Napló |
|
|
| | Szép hetet! |
Mindenkinek kellemes napot kívánok...minden megváltozott, semmi nem olyan mint régen, még most is azt várom, hogy haza jön a Férjem, ez nem igaz, nem lehet igaz, hogy örökre itt hagyott Bennünket.
Jaj Istenem, csak vissza lehetne forgatni az idő kerekét....mérhetetlen nagy fájdalmat érzek........és megint jön a Karácsony, a negyedik hogy nincs velünk:( Voltunk kint a temetőben a Fiam kivitt kocsival....most volt november 30. án, hogy meghalt, ilyenkor mikor jönnek ünnepek még halmozott a fájdalmam, a hiánya....
|
| |
|
|
|
|
|
|
Üdvözlés |
|
|
| |
|
|
|
|
Boldog Névnapot! |
|
|
| |
|
|
|
|
Vers |
|
|
Tatiosz:
Boldogtalan boldogok
Ha a boldogságot kutatod, belül keresd,
emlékezeted roppant nagy csarnokában.
Itt tied az ég, a föld, a tenger, a csillagok.
Itt találkozhatsz önmagaddal. Csak egyet-
len egy nem lehet a tied: a perc, amelyet
elfeledtél. Amire nem emlékszünk, már
nem a miénk...
Az emberek bebarangoiják a világot,
megcsodálják a hegyek égre meredő
csúcsait, a tenger egekig ívelö hullámait,
a folyók félelmetes kanyargásait, az óce-
án végtelenjét és a csillagok semmibe
tűnését. Csodálnak, miközben elfelej-
tenek emlékezni. Boldogtalan, aki emlé-
keire ügyet sem vet, és boldog ezek
szerint csak az lehet, aki emlékezni
képes.
| |
|
|
|
|
Recept |
|
|
Tepsis gyros
Hozzávalók (4 személyre):
75 dkg sertéscomb, 2 ek gyros fűszerkeverék, 7 ek olívaolaj, 1-1 piros és sárga kaliforniai paprika, 40 dkg kínai kel, 50 dkg burgonya, 2 ág rozmaring, 3 dkg vaj vagy margarin, 3 dkg liszt, 3 dl tej, 1 tk ételízesítő, 20 dkg juhsajt (feta), a tál kikenéséhez margarin
Elkészítése:
1. A húst csíkokra metéljük, majd hozzáadjuk a fűszerkeveréket, meglocsoljuk 5 ek olajjal, és jól összekeverjük. Letakarva kb. 2 órán át állni hagyjuk. A paprikákat és a kelt is csíkokra metéljük. A burgonyát meghámozzuk, majd felkarikázzuk. A rozmaringból egy keveset félreteszünk a díszítéshez, a maradékot finomra aprítjuk.
2. A vajat megolvasztjuk, hozzáadjuk a rozmaringot, meghintjük liszttel, és kavargatva megpirítjuk. Állandó keverés mellett apránként felöntjük a tejjel meg 3 dl vízzel. Felforraljuk, belekeverjük az ételízesítőt, és 3-5 percig főzzük.
3. A húscsíkokat forró serpenyőben magas hőfokon 3-4 percig sütjük. Kivesszük, és a visszamaradt forró zsiradékban a burgonyát kb. 5 perc alatt aranybarnára pirítjuk.
4. A maradék olajat felhevítjük egy másik serpenyőben, és kb. 5 perc alatt kevergetve megsütjük benne a paprikát meg a kínai kelt. A zöldségeket és a mártást sóval, borssal ízesítjük. A juhsajtot felkockázzuk. A burgonyát, a húst, a keles-paprikás keveréket, a sajtkockákat és a besamelmártást margarinnal kikent tűzálló tálba rétegezzük.
Előmelegített sütőben 200 fokon kb. 30 percig sütjük. A félretett rozmaringgal díszítjük. | |
|
|
|
|
Szépek |
|
|
| |
|
|
|
|
naptár |
|
|
| |
|
|
|
|
|
TV műsor |
|
|
| |
|
|
|
|
Google fordító |
|
|
| |
|
|
|
|
Attila oldala |
|
|
| |
|
|
|
|
|