|
Menü |
|
|
| |
|
|
|
|
Megnyitás |
|
|
| |
|
|
|
|
Idézet |
|
|
| |
|
|
|
|
Somoskői vár...pár km-re |
|
|
| |
|
|
|
|
Mert szép! |
|
|
| |
|
|
|
|
Drága Férjem Emlékére |
|
|
Könnyek
"Álmom véget ér, felébredek,
és sehol nem találom a szerelmemet.
Csak a gyengédség marad meg szívemben,
és szemem sarkában könnyek."
"Most látom milyen gonosz az élet,
Megmutat, majd rögtön elvesz tõlem téged.
Ha csak rád gondolok, kigyúlnak a fények,
Sír a szem, a szív, és velük sír a lélek!"
| |
|
|
|
|
cbox |
|
|
| |
|
|
|
|
button |
|
|
/C:/Users/Atilláné/Desktop/th_c9b381089ac211dd8ed100a1b0005d05_s.jpg
| |
|
|
|
|
|
|
Napló |
|
|
| | Szép napot kívánok! |
Szeretettel üdvözöllek Benneteket!
Nagyon makacs ez becsípődés, nem akar elmúlni...igaz nem voltam orvosnál, ráfogom erre a ködös nyirkos időre, várom majd csak elmúlik.
Nem szeretek orvoshoz menni, nagyon sokáig kell ott ülni, és félek, hogy össze szedek még valami influenzát is, ami nem hiányzik.
Remélem ha jön a hidegebb idő a derékfájásom is elmúlik, ha mégse akkor kénytelen leszek orvoshoz menni.
Kívánok nagyon szép napot Mindenkinek!
Puszi:-)
-Zs-
|
| |
|
|
|
|
|
|
Üdvözlés |
|
|
| |
|
|
|
|
Boldog Névnapot! |
|
|
| |
|
|
|
|
Vers |
|
|
Tatiosz:
Boldogtalan boldogok
Ha a boldogságot kutatod, belül keresd,
emlékezeted roppant nagy csarnokában.
Itt tied az ég, a föld, a tenger, a csillagok.
Itt találkozhatsz önmagaddal. Csak egyet-
len egy nem lehet a tied: a perc, amelyet
elfeledtél. Amire nem emlékszünk, már
nem a miénk...
Az emberek bebarangoiják a világot,
megcsodálják a hegyek égre meredő
csúcsait, a tenger egekig ívelö hullámait,
a folyók félelmetes kanyargásait, az óce-
án végtelenjét és a csillagok semmibe
tűnését. Csodálnak, miközben elfelej-
tenek emlékezni. Boldogtalan, aki emlé-
keire ügyet sem vet, és boldog ezek
szerint csak az lehet, aki emlékezni
képes.
| |
|
|
|
|
Recept |
|
|
Tepsis gyros
Hozzávalók (4 személyre):
75 dkg sertéscomb, 2 ek gyros fűszerkeverék, 7 ek olívaolaj, 1-1 piros és sárga kaliforniai paprika, 40 dkg kínai kel, 50 dkg burgonya, 2 ág rozmaring, 3 dkg vaj vagy margarin, 3 dkg liszt, 3 dl tej, 1 tk ételízesítő, 20 dkg juhsajt (feta), a tál kikenéséhez margarin
Elkészítése:
1. A húst csíkokra metéljük, majd hozzáadjuk a fűszerkeveréket, meglocsoljuk 5 ek olajjal, és jól összekeverjük. Letakarva kb. 2 órán át állni hagyjuk. A paprikákat és a kelt is csíkokra metéljük. A burgonyát meghámozzuk, majd felkarikázzuk. A rozmaringból egy keveset félreteszünk a díszítéshez, a maradékot finomra aprítjuk.
2. A vajat megolvasztjuk, hozzáadjuk a rozmaringot, meghintjük liszttel, és kavargatva megpirítjuk. Állandó keverés mellett apránként felöntjük a tejjel meg 3 dl vízzel. Felforraljuk, belekeverjük az ételízesítőt, és 3-5 percig főzzük.
3. A húscsíkokat forró serpenyőben magas hőfokon 3-4 percig sütjük. Kivesszük, és a visszamaradt forró zsiradékban a burgonyát kb. 5 perc alatt aranybarnára pirítjuk.
4. A maradék olajat felhevítjük egy másik serpenyőben, és kb. 5 perc alatt kevergetve megsütjük benne a paprikát meg a kínai kelt. A zöldségeket és a mártást sóval, borssal ízesítjük. A juhsajtot felkockázzuk. A burgonyát, a húst, a keles-paprikás keveréket, a sajtkockákat és a besamelmártást margarinnal kikent tűzálló tálba rétegezzük.
Előmelegített sütőben 200 fokon kb. 30 percig sütjük. A félretett rozmaringgal díszítjük. | |
|
|
|
|
Szépek |
|
|
| |
|
|
|
|
naptár |
|
|
| |
|
|
|
|
|
TV műsor |
|
|
| |
|
|
|
|
Google fordító |
|
|
| |
|
|
|
|
Attila oldala |
|
|
| |
|
|
|
|
|